Familie activiteiten Limburg

Leuke familie activiteiten Limburg

Wat kan je met je familie doen tijdens je last minute Limburg? Lees deze last minute vakantie tips met kinderen in Limburg.

Landal last minute banner

Veel te doen in Limburg

Limburg is met zijn heuvelachtige landschap een prachtige plek om eens naartoe te gaan. Er valt een heleboel te beleven en zeker als je met het hele gezin op pad gaat. De beste tips voor een last minute familie vakantie in Limburg vind je in dit artikel.


Roompot honden welkom banner

Kasteelpark Born

Als er wat kleinere kinderen aanwezig zijn in de familie is Kasteelpark Born een echte aanrader. Het is een klein dierenpark dat gebouwd is op een plek waar vroeger een reusachtig kasteel stond. Tijdens je bezoek aan het park zijn er nog steeds delen van het kasteel te zien. je wordt omringd door prachtige natuur terwijl je de meest spectaculaire dieren gaat bezoeken. Geniet van de apen die heen en weer aan het slingeren zijn en de enorme kamelen die heel dichtbij kunnen komen. Verder zijn er ook neusberen, zilvervossen en uilen te vinden. Stap met z’n allen het Kriebelhuis binnen en kom dichtbij de vogelspinnen en de enorme leguanen. In de Wasjbear kom je alles te weten over het leven op en in het water. Tot slot is er natuurlijk een speeltuin te vinden voor de kinderen en kunnen de volwassenen van hun last minute vakantie Limburg genieten op het terras.

kasteel in Limburg

GaiaZOO

Opnieuw een dierentuin in het lijstje, maar dan één die een stuk groter is. In GaiaZOO maak je kennis met honderden diverse diersoorten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een bosrendier, een gouden leeuwaap, grijze wolven, lynxen maar ook gorilla’s en neushoorns. Wat dit park zo mooi maakt is dat de gebieden waar de dieren oorspronkelijk leven zo goed mogelijk zijn gemaakt. Zo krijg je een goede indruk van hoe ze eigenlijk leven. Tijdens je bezoek aan de dierentuin mag je natuurlijk de indrukwekkende roofvogelshow niet missen. Je kunt in GaiaZOO nog veel meer dan alleen dieren kijken want één van de grotere binnenspeeltuinen van Limburg is hier ook te vinden. De dinodome is maar liefst 2500 vierkante meter groot waar kinderen zich geen moment vervelen.


Toverland

In Sevenum is het attractiepark Toverland te vinden. Een dagje weg dat leuk is voor het hele gezin. In het park zijn er zes magische werelden gecreëerd. Avalon, Ithaka, Port Laguna, Magische Vallei, Wunderwald en het Land van Toos. Voor iedere doelgroep zijn er meer dan voldoende attracties te vinden. De echte durfals gaan natuurlijk in de achtbanen zoals Fenix, Troy en Dwervelwind. Met mooi weer mag een ritje in één van de waterattracties natuurlijk ook niet ontbreken. Denk aan Djengu River en Expedition Zork. De allerkleinsten genieten van Toos Express, Tolly Molly, Theekopjes en de draaimolen. In totaal heeft het park 35 attracties. De hele familie zich kan hierdoor makkelijk de hele dag vermaken!

drielandenpunt in Vaals

Kasteeltuinen Arcen

In het dorpje Arcen is een 17e eeuws kasteel te vinden met een indrukwekkende buitenplaats waar het allemaal om draait. Op het moment dat je de tuin in komt weet je niet waar je moet kijken. Honderden verschillende planten- en bloemen. Met heerlijke geuren en vogels en insecten die erop af komen. Ook zijn er vijvers te vinden en meerdere watervallen. Geniet van het geklots terwijl je de omgeving in je opneemt. De wandeling voor de kinderen is extra leuk want ze kunnen alles gaan ontdekken in combinatie met een speurtocht. Er zijn echter nog veel meer activiteiten te beleven. Zo is er een minigolfbaan aanwezig, kun je het water oversteken met een trekvlot en kunnen de kinderen spelen in de speeltorens. Als dat nog niet genoeg was is er ook een speelstrand waar je heerlijk kunt genieten van het weer. Een heerlijke en leerzame activiteit voor een last minute Limburg met kinderen.


Last minute accommodatie in Arcen boeken

Je kunt goedkoop overnachten in Arcen of omgeving als je een last minute huisje, villa, bungalow of hotel boekt. Je vindt hier Arcen Klein Vink en Roompot Resort Arcen. Voor een luxe vakantie in Arcen. Zie de last minute Limburg, Arcen aanbiedingen.


center parcs familiekorting banner